Veri Kurtarma Ä°ÅŸleri

Kişisel verileriniz, şirket verileriniz, fotoğraf, video, film arşivleri, ş yazışmaları, şahsi işlemleriniz, PDF’ler... aklınıza gelen her türlü dijital ortam verisini sıklıkla hard disklerde saklıyorsunuz. Peki günün birinde bozulabileceği aklınıza gelir miydi?
 
Dijital ortamların hemen hepsinde bu risk hep var. Saklama ve yedek alma koÅŸullarına kullanıcı olarak uygun davranmadığımız sürece muhakkak surette başımıza veri kayıpları gelecektir. Hard disk baÅŸlığı altında topladığımız türlere örnek verecek olursak; harici disk ve dahili disk olarak gruplayabileceÄŸimiz HDD teknolojisi kendi içinde de 2.5 inç, 3,5 inç; SAS, SCSI, SATA ve PATA (IDE), SSHD (hibrit) olarak gruplanabilir. Ayrıca harici belleklerde USB 2.0 ve 3.0 gibi seçeneklere de rastlanır.    
 
Fiziksel hasar, yere düşürme, darbe, deprem, sel, sıvı teması, yangın hasarı, kullanıldığı ortamın aşırı sıcak ve tozlu olması, elektrik kesintisi, işletim sisteminin yeniden kurulması, dosya silme, format atma, raw formata dönüşme, sistem geri yükleme yapılmış hard disklerden veri kurtarma yapılabilmektedir.
 
Hard diskte herhangi bir nedenden dolayı veri kaybı meydana gelmişse hiçbir müdahale yapılmadan işin uzmanı kurum ve kişilere danışılmalı ve analiz süreci ile başlayan veri kurtarma işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Son Güncelleme : 27.12.2019 ¦ Okunma Sayısı : 5.137